Isnin, 11 November 2013

#Holidays Trip Ke Cameron Highland Part 1


Sebenarnya banyak entry yang afifah nak update ni. Rasa macam lama jugaklah afifah tak update kan. Kalau update pon entry pendek je. And selaluu join GA je. Yerr bukan saja-saja afifah taknak update entry dkt blog nih. Tapi disebabkan busy sikit, tu lah yang menyebabkan blog ni terabai!!!

Kali ni afifah nak update entry trip ke Cameron Highland. Sebenarnya afifah pergi Cameron ni selepas raya. hoho. Tapi tuulah, baru tergedik nak update.. Basi sungguh okey. hihi. Tapi entry trip ke Cameron Highland nih afifah buatt part by part okey. Sekurang-kurangnya taklah benci,bosan or penat baca entry nih :P

Ok. jom kita start membebel. hehe

4/9/2013 =
Start lah busy carik barang-barang yang nak bawak pergi Cameron. Contoh baju yang nak beli then bawak pergi Cameron. Kasut , tudung dan banyak lagi lah barang yang nak beli and bawak. 

5/9/2013=
Petang tu start buat list [dlm note handphone] barang apa yang nak bawak [ disebabkan takut tertinggal barang or tak cuukup ] . Pastu malam tu carik barang-barang yang nak bawak. Then kumpulkan letak atas katil dulu.Check balik barang apa yang takda and tak cukup . Bila dh setel, start lah sesi packing baju and barang-barang yang nak bawak

Sesi packing baju and barang keperluan tamat pada pukul 11 malam.. Sebenarnya nak pack barang-barang tu semua Hari Jumaat esok tuh. Tapi...Tapi..Tapi... my mom suruh buat siap-siap. Sebab maybe Hari Jumaat tu busy kan. Bila dh siap terus tidor. Yelah, kan esok tu ada kelas. Kang tak pasal-pasal tak jaga pagi tu. :3

6/9/2013=
Terjaga tengok jam baru pukul 3 pagi. Awal lagi kan. Pastu sambung tido balik. hoho! Then terjaga pukul 6 setengah pagi. Terus bangun and mandi. Tertiba, sakit perut lah pulak!!! Terus cakap dkt my mom taknak pergi sekolah.. hihi. Pastu solat subuh. Bila dah setel sambung balik tido.

Pukul 9 pagi tu bangun mandi lagi. hee~ lepas dah siap sarapan dulu. Then bukak tv. tengok semua cita macam takbest je. terus cari DvD nak tengok. Tetiba ada jumpa cita Korea. Terus melekat depan tv smpai cita tu habis. haha.

Pastu petang tu pulak ready semua barang sebab nak bertolak malam jap lagi pukul 10 malam kan. Tapi disebabkan semua dah siap duduk goyang kaki je lah. :p sempat pergi kedai beli roti and keropok untuk makan atas bas. hehe.

Malam tu plak stand by semua siap-siap and nerves semacam je. Taktau asal nerves pelik semacam.. Memang pelik sangatlah. Tapi try cool kan keadaan. Sakit perut semakin menjadi-jadi. Padahal petang tu okey je.. pelik giloss okey. Berdoa supaya jangan sakit perut. Kang tak pasal-pasal time bertolak and ada atas bas nak berlepas susah plak kan...

Ditambahkan pulak time tu hujan kan. Menjadi-jadilah sakit perut. Tapi stay cool and cute :3. Then dh pukul 10 malam dah pon bas still tak datang lagi. its okey. Padahal kitorang start tunggu pukul 9 malam lagi tau. Tapi time tu okey lgi sbb ada cita Kampung Girl kan. Pastu dh dkt pukul 11 malam dah bas still tak datang lagi. So tuan yang buat rombongan ni pon call lah driver bas yang tak sampai-sampai lagi tu. [ afifah pergi rombongan yee. #TakeANote ]

Driver bas tu ckp dkt tuan yang anjurkan rombongan ni dah nak sampai.. Okey semua dh ready sebab dah cakap nak sampai kan. Tapi time ni ramai kanak-kanak dah  tido.. Sebab lama sangat kan tunggu bas tak sampai-sampai lagi. Tetiba dh pukul 12 dah pon bas stiill taknampak. !! Call driver bas lagi..
And last sekali pada pukul 12 : 30 kami ternampak tett.................... to be continued ya :P

2 ulasan:

  1. best x cameron? Ms belum sampai lagi sana ^^ huhu

    BalasPadam
  2. Salam. Saya blogwalking sini dan follow awak :)
    Btw nak mintak tolong like link di bawah ni ^^

    https://www.facebook.com/aishah.fafa/posts/550188008409273
    Terima kasih sudi tolong :)

    Awak suka join contest / giveaway / segmen di blog atau facebook tak ? Kalau ya, jom singgah blog saya sambil usha banyak giveaway menarik dengan tawaran hadiah yang sangat awesome !

    Selalu-selalulah jenguk blog saya dan follow / bloglist untuk tengok update giveaway yang terbaru. Tiada paksaan hihi :)

    King Of Contest - http://twinkleeestar.blogspot.com/

    BalasPadam

ツ Comment Here! ツ