Khamis, 30 Januari 2014

#NurAinaIrdina 9 bulan


Yeayyy ! Bulan nih aina dh 9 bulan. Ya Allah, cepatnyaa masa berlalu kan.
And InshaAllah bulan 3 ni aina cukup 1 tahun. Yayy ! Boleh buat birthday party ! 

Untk 9 bulan memang banyak kot perubahan. Antaranya :-

1. Boleh duduk ( Memang cepat sangat dia duduk. Kadang2 kita pulak takut kan dia terlentang ke ape. )

2. Boleh merangkak sikit2. ( Dia boleh merangkak sikit2 je. Its okey aina. Perlahan-lahan okey. )

3. Ada gigi ( Nih yang excited. Haha. Memula tak berapa jelas sangat tau. Tapi sekarang dah nampak gigi dia tuu. Dalam 2 batang je kot gigi dia. Belah atas. Kalau dia gelak nampak lah. )

4. Suka tarik rambut and panjat ( Yes yang nih Afifah selalu kena. Macam biasa ikatlah rambut. Pastu kalau tunduk sikit je. Rasalah macam ada misteri. Orang tarik rambut. Hahaha. Tengok belakang aina yang tarik rambut.) Hoho :p ( Aina dia suka panjat. Pastu dia suka panjat atas orang. Sabo jelah. Haha. )

5. Suka tarik benda (Yang ni memang cepat sangat. Pantang letak apa2 depan dia. Mula lah tarik)

6. Suka gelak and senyum ( Memang best sangat part nih. Boleh dikatakan setiap hari Aina gelak and senyum. Pemurah betol orangnya. Haha lol :'p )

7. Pandai main ( Yup. Aina memang pandai main dah sekarang. Dulu biasa2 ja. Sekarang lagi best kalau nak ajak dia main. I likeeeee :'D )

8. Suka tengok gambar dia sendiri and suka orang ambil gambar dia ( Try kita bagi dia tengok gambar dia sendiri, mesti dia gelak senyum2. Alahaii :'D ) (Pastu dia suka kita ambil gambar dia. Nanti dia buatlah memek muka. Best bila selfie dengan aina. Haha. Bagus betol dia nih kan. )

9. Suka buat muka manja (Contohnya dia duduk dalam walker. Sama ada kita kata " Buat muka manja sikit" or kita kata "Chu Chakk" automatik dia akan sengetkan kepala dia.)

So setakat tu jelah perkembangan aina untk bulan nih. Nanti kita update lagi. Tata ;D


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ツ Want to comment ? Here! ツ