Rabu, 10 Disember 2014

Entry Merapu...

Assalamualaikum

Petang-petang nih tetiba ada mood nak update blog pulak. Okey lah tu kan dari biarkan blog nih bersawang sunyi sepi je kan. Tapi takde idea nak update lah. Haha Boleh macam tu kan ? :-P

 

Now my wishlist is Iphone 6!
Yes bukan semua orang mampu nak pakai Iphone kann. Kalau anak orang kaya maybe lah mampu nak pakai Iphone. Or kalau parents dia gaji RM500 ribu sebulan tak kisah kan. Kau nak pakai IPhone 19 pun bolehh! *Ada ke Iphone 19 ? HAHA*

Kalau orang macam kita nih mampu pakai Samsung je! Haha. Bak kata my friend " Ok lah tuh dari takda phone kan " So kalau nak pakai Iphone kenalah berjimat cermat dari sekarang especially student kan. Kalau kau dah kerja no hal! Sebab kalau gaji kau sebulan 2 ribu sebulan kau simpan seribu then lagi a few months dapat lah beli kan. But how about student ? Haa kau kena lah start menabung dari sekarang
Macam afifah sendiri, sehari afifah simpan RM1 khas untuk nak beli Iphone, lama-lama dapat lah kan. Tapi kan kau bayangkan sehari RM1 bila agaknya kau boleh beli phone idaman kau tuh ? HAHA! Memang lama lah kan. Bertahun beb! But for me " Sikit2, lama2 jadi bukit right ? "
Kuang kuang kuang T_T

So pada hadik2 sekalian yang nak beli IPhone start lah menabung sekarang. Nanti bila umur 19 tahun kau dah boleh tayang Iphone depan kawan kau dah. Haa okay tak idea hakak nih ? >.<

Sekian entry merapu daripada saya,
Nurul Afifah dari Malaysia

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ツ Want to comment ? Here! ツ