Sabtu, 10 Januari 2015

Kenangan Hari Raya

Assalamualaikum

Haa nampak tak betapa busynya haku sampai entry raya pun baru nak update ? Iollss segan sebenarnya nak update entry nih. Yelah dah masuk 2015 baru nak update entry raya 2014 ? Ketinggalan zaman betol lah. Nevermind tetap nak update jugak. Taknak baca sudahh. Nak jugak update dalam blog buat kenangan. Huhu.




Raya tahun nih kitorang buat tema color pink biru. Hahaha. Last year pun pink jugak. Tahun nih pun pink lagi. Sabor jelah kan. Kehkehkeh :p




Antara raya belah family my mom & dad, afifah prefer kalau raya pertama tu raya dekat kampung belah my mom dulu. Sebab lebih meriah. Kalau raya belah my dad, raya pertama tuh pegi sembahyang raya, kubur then pegi rumah adik beradik pastu balik. Hahaha. Kalau belah my mom lepas sembahyang raya, nangis mintak maaf bagai :p Terus photoshoot. Wah gitteewww. Haha. Lepas dah photoshoot semua baru jalan2 rumah orang. Hahaha. Lagipun cousin belah my mom semua style kaki bergambar. Tu yang suka lebih tuh. Ekekeke :p




Macam biasa bila pegi je rumah orang sure orang akan cakap " Laa dah besaq dah anak dara nih. Dulu kecik haluih jaa " Hahaha. Terasa diri nih dah tua plak. Tetiba kan. Pastu sure orang cakap " Muka dia nih ikut muka makcik dia. Kalau duduk dekat2 confirm orang cakap kembaq "Hadoi time tuh rasa macam nak cakap " Makcik oii takkan saya nak ikut muka emma maembong plak kot. Dah nama pun anak menakan dia kan. Sure laa muka iras2 mak menakan saya " Hahaha. Tapi takdelah nak cakap gitu kan.




Okeh mari masuk bab duit raya pulak. Hihi. Duit raya tahun nih dapat sikit berbanding last year. Huaaa! Nampak tak yang diri nih makin membesar ? Tetiba rasa dah tua dah bila duit raya dapat sikit. Hahaha. Dulu boleh laa bawak beg sandang barbie pegi pusing satu kampung. Now byeee! Haha. Takde dah nak pegi pusing satu kampung. Cousin yang kecik2 je pegi. Macam afifah nih duduk rumah makan lemang sambil tunggu orang datang rumah maktok. Bila orang datang sure dia akan bagi duit raya kan. Hahah. Buruk betul perangai.




Actually raya tahun nih afifah tak berapa nak happy sangat sebab tahun nih afifah exam kannnn. Takdelah nak enjoy bagai.




Time tengah syok2 selfie , bangchik afifah suruh tunggu dia. Dia pun nak selfie jugak hahaha




Nih masa second day. Balik raya kampung abah pulak. Nak fair kannn. Hahaha. Time nih highway jammed so memang masing2 stress gila babeng lahh time ni. Haha
Bila dah stress ambik bag then keluarkan monopod, shutter, fon then selfie! Haha. Kereta sebelah duk perati je. Eh kisah pulak aku. Haha. Macam nak je buka tingkap kereta then jerit kuat2 " Aku yang selfie kau yang panas " Hahaha






With my lovely cousin.
Rindu kau bah. Hiks :p

  

Cucu2 tokdin hehe ❤

Alkisahnya banyak lagi gambar2 time raya. Yang dalam dslr pun ada. Cuma malas nak upload. Nanti lah kalau rasa rajin sikit kita sambung upload lagi gambar time raya k ? Haha. Mood malas dah datang. Emm sorry kalau entry nih korang pening sebab afifah sendiri pun taktau apa yang afifah type. Haha. Jari nih pakai main type ja. Haha. Then entry nih update guna phone plak memang malas nak type lelama. Haha



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ツ Want to comment ? Here! ツ