Jumaat, 24 April 2015

Miss them so muchh!

 
Assalamualaikum
Semalam dah update entry, harini pun nak update lagi. Heheh
Sokay sementara tengah rajin nie moh lerr kita update. Nanti kang mood malas datang sebulan satu entry je kan. Hihi
 


Almost 6 years we all main sama2, belajar sama2, bergaduh sama2, rehat sama2 and more lah. Bayangkan hampir 6 tahun kitorang belajar, main, bergaduh and semua benda lah kitorang buat sama2. Agak2 sedih tak time nak pindah tu ? And yessss! Jawapannya of course sedih gila babeng kan. Rasa macam bole tak kalau kita satu sekolah lagi.  Boleh tak kalau kita takyah naik form 1. Kita still years 6 sampai bila2. Haha. Walaupun kekadang tu time bergaduh rasa macam " bila ntah dia nie nak pindah. Menyampah aku asyik tengok muka dia " And now rasa macam " Pleaseeeeee jangannnnn pindahhhhhh " Walaupun hakikatnya jarak sekolah si A and si B nie 2 km je. Bahaha 

Now rindu sangat kat diorang. Rindu 6 siddiq. Tak kira lah girl or boy. Sebab diorang sporting habis. Diorang dengan kita macam siblings je tau. Mana taknya sedih kan time nak berpisah. Huhu


Tahun lepas (2014) afifah ada tanggungjawab besar. Afifah jadi penolong almost 6 months macam tu lah. Then ketua pindah. Maka bermulalah tanggungjawab afifah jadi penolong and ketua dari bulan 6 sampai bulan 11. Cehh. Bunyi macam poyo je. Bahaha :P Bayangkan afifah lah penolong, afifah lah ketua. Semua benda pasal class, diri nie sendiri kena handle. Class bising, class kotor, cikgu tak masuk and more lah. Satu cabaran yang agak besar bagi afifah. Kalau ada benda yang tak kena afifah jugak yang kena. Hahah. Normal lah kan. Semua yang pernah jadi ketua and penolong pun pernah rasa kan. Btw thanks to aina and amira cause banyak tolong. Tolong teman pegi cari cikgu, tolong sama2 jaga class and more lah. Thank you very much.
Emm serious aku ghinduu perangai hampa semua yang suka gelak when aku bgi salam  Miss them so muchhhhh


Selain daripada rindu ex classmates, afifah rindu cikgu jugak. Last year kan kena ambik upsr 2 kali , cikgu pun banyak yang support. Bagi semangat. Memang kitorang anggap cikgu macam parents kitorang sendiri. Serious rindu dekat cikgu2 skkb. Paling rindu teacher Zurina Hassan, cikgu Suria and cikgu Zurina Puteh. Why ? Sebab tiap kali subjek bi, math and sains confirm afifah yang kena jawab soalan. Haha
 

 Tahun lepas class kitorang boleh dikatakan paling teruk. Muehehe :P Seteruk-teruk class kitorang, kitorang still ada rasa hormat dekat cikgu. Takdelah teruk mana pun. Just banyak kali kena panggil dengan guru besar sebab tak siap homework yang cikgu bagi. Tu je. Tapi afifah jarang kena panggil. Serious tak tipu. Homework sentiasa siap! Cehh. Hahah Serious talk. Sebab parents afifah selalu check buku afifah kan.

 Pic nie atiqah yang suruh snap. Bahaha
 Rindu hang atiqah. Huhu

Still ingat moment nie. Cikgu cakap jamuan kita tak makan apa2 cause tak kutip duit class. Masing2 muka macam '' Haahhhh ? '' HAHA
 Pastu cikgu cakap '' Takpelah cikgu sponsor korang semua '' Terus muka masing2 happy. Senyum sampai ke telinga. Huwaa I miss this moment :'(

Pastu boleh plak atiqah suruh snap kotak kfc tu. Then send dekat aina. Sebab aina tak datang sekolah time tuh. Kononnya nak bagi aina jealous lettew. Hahaha Masing2 perangai buruk. Hihi. Lepas makan masing2 sibuk main phone bila guru besar naik ronda semua pakat gelabah buat2 baca buku, makan. Duhmakkk kitorang memang pelakon terbaik! Hahaha


Paling rindu. Huhu

Aina - Rindu nak main tampar2 kepala dalam class dengan dia. Rindu nak gelak sama2 dengan dia. Rindu nak makan dalam class dengan dia. Rindu nak main pijak kasut dengan dia. Rindu nak selfie dengan dia. Huhu

Amira - Rindu nak bergaduh pasal artis korea and jepun dengan dia. Rindu nak balik sama2 dengan dia. Rindu nak kacau budak2 junior dengan dia. Huhu

Ain - Rindu nak buat keja math sama2 dengan dia

Atiqah - Rindu nak menyanyi lagu mengusung rindu dengan dia. Rindu nak buat gila dalam class dengan dia. Rindu nak buat konsert tak berbayar dalam class dengan dia. Rindu nak gosip dengan dia


 Rindu 6 Siddiq

Koranglah kawan terbaik aku setakat nie. Walaupun ada antara kita dah terpisah tapi percayalah hampa tetap ada dalam hati aku selamanya. Korang semua memang kawan yang baik aku pernah jumpa. Love u guys and i miss u guys. Huhu
 Fifania Ainira tetap dalam hati aku sampai bila2 walaupun kita dah lama tak jumpa. Huhu

 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ツ Want to comment ? Here! ツ