Khamis, 22 Oktober 2015

Raya 2015

Assalamualaikum
Disebabkan boring tahap gaban taktau nak buat apa sebab harini cuti jerebu, meh kita update entry. Nak update kisah raya 2015. See! Raya dah berbulan harini baru nak update kisah raya. Hahaha. Takpe janji update kan. Tapi takde yang menarik pun. Cukuplah sebagai kenangan dalam blog nie


Tahun nie my mom nak buat color gold. Nak pakai sedondon gitu. Kitorang setiap tahun first eid memang pakai sedondon. Tahun nie pun sedondon jugak. Masa bulan puasa pegi jakel cari kain nak buat baju raya. Pastu pegi kedai kain dekat pekan Sungai Petani tu pulak cari kain untuk buat kain baju raya. Lace tuh taktau beli kat mana sebab my mom yang beli. Ngehngeh! 2,3 hari sebelum raya baru dapat baju


Selalunya pagi raya kitorang beraya dekat kampung. Tapi tahun nie pagi raya kitorang raya dekat rumah sendiri je. Pagi raya pegi sembahyang raya , pegi kubur pastu balik rumah salam mintak maaf semua , ambik gambar dulu pastu petang tu baru balik kampung. Sempoi kan raya kitorang tahun nie haha 

 

First eid tuh ramai jugaklah budak2 datang beraya. Paling best bila suruh makan kuih raya taknak tapi duit raya nak haha. Erm rindu masa kecik2 pegi kutip duit raya satu kampung. Sekarang dah tak boleh sebab dah besar. Kalau pegi confirm dapat seposen je HAHA


Otw balik kampung. Wajib selfie okay! Hahaha. Nasib baiklah tak jammed kalau tak pasrah jelah dalam kete hadap jammed kan


Cousin yang paling sayang :*
Yang lain pun sayang jugak tapi yang nie paling sayang. Sebab selalu share problem dengan dia. Dia selalu tolong afifah kalau afifah ada problem

 

Tahun nie my cousin nie pt3 and now dia dah habes pt3.
 Yeayyyy nanti kita spendtime sama2 okay 




Mana cousin yang lain ? Hilang. HAHAHA
Semua pakat pegi raya rumah kawan2 tinggal lah kitorang yang still budak2 nie dekat rumah. Rasa macam rugi lah jugak tak selfie dengan diorang. Kenangan kan huhu


Raya kedua tuh pulak kitorang beraya dekat Perak. Hehe 
Raya kedua tuh takde ambik banyak gambar pun. Gambar selfie sendiri dengan ootd je. Ootd takyah upload kot. Iolls gemuk! Huhu

Okay setel update entry raya 2015. Kemain gigih kau dari pagi tadi ketuk keyboard nie sekarang dah malam baru publish entry nie! HAHAHAHA

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ツ Want to comment ? Here! ツ