Jumaat, 1 Januari 2016

Happy New Year !

Assalamualaikum

Happy new year gaiss ! 


2015 banyak kenangan manis and pahit. Tambah2 masa awal2 tahun aritu. Tapi takpelah start a new life. Buka buku baru :') 2016 nie tak mintak banyak pun. Mintak dipanjangkan umur dan murah rezeki. Tu je. 2016 umur dah bertambah. Kalau dulu 13 sekarang dah 14. Tapi tapi tapi , selagi tak 2 februari selagi tulah afifah takkan mengaku umur afifah 14. Hahah pun boleh :P Umur dah nak masuk 14 perangai pun kenalah berubah kan. Dah tak boleh macam budak2 lagi dah.
 Btw 2015 haritu afifah ada update entry azam 2015. So meh ler kita tengok dah tercapai ke belum :p Macam belum je kan

1. Nak jadi anak yang baik , taat. Takmau dah degil. Nak jadi anak yang solehah. Kalau boleh nak happykan my family 

Erm taktau lah dah tercapai ke belum bahaha. Degil tu still ada. Hahaha.

2.  Nak belajar sungguh2. Taknak main2 lagi dah. Nak try  bahagi masa untuk masa belajar and main. Nak try happykan my parents dengan result yang elok
 

- Yang nie alhamdulillah dah tercapai :') Afifah dapat naik class. Masa form 1 class number 2 , naik form 2 inshaAllah afifah akan duduk class number 1. Syukur alhamdulillah. Seronok tengok mama abah happy :')
Tapi tulah terpisah dengan geng sendiri. Erm takpelah kita still boleh jumpa time pagi2 , rehat and balik *pasrah*  Then tahun nie afifah akan jadi pengawas jugak. Haaa siaplah korang! Hakak garang okay HAHAHA

3. Nak iPhone. Hahahaha. InshaAllah kalau ada rezeki kan. Kalau tak dapat iPhone 6 dapat iPhone 5s pun jadi lah


- Yang nih pun dah tercapai sebenarnya. Cuma tak beli iphone pun. Afifah just beli Oppo Neo 5S. Lagipun camera dia agak lawa. Motif sebenar afifah nak pakai iphone sebab camera dia je :p Tapi Oppo nie pun camera dia ok. Puas hati :)

4. Nak berubah jadi yang lebih baik. InshaAllah slow2 diri nih akan belajar berubah jadi yang lebih baik 
- Erm yang nie taktau nak cakap macam mana. Kena tanya orang yang rapat dengan afifah. Tapi orang yang rapat dengan afifah ada jugak cakap yang dah ada perubahan dekat afifah. Tapi sikit jelah. Kalau dulu suka marah now dah kurang sikit marah. Yang tu jelah kot yang berubah hihi

5. Nak belajar masak. Haha. Maluu sebenornyewwww nak update kat sini. Afifah bukan tak pandai masak tapi tak berapa nak pro sangat. Kalau setakat nasi goreng tuh boleh lah. Hoho 
- Sama je! Hahaha. Takde apa yang berubah pun kat sini. Still tak berapa pro dalam bab2 masak nie *tutup muka* 

  6. Azam last sekali, afifah nak rajin. Nak selalu update blog. Takmau dah malas2 update blog. Actually bukan malas tapi masa tak berapa ada. Tambah plak laptop selalu buat hal makanya kena update guna fhone lah. Cukup malas kalau nak update guna fhone. Lenguh jari nih nak type O_o
-  Yang nie pun sama je haha. 2015 ada 18 entry je. Dasar pemalas! Huh! Kalau dulu afifah cakap masa takde , 2015 pulak bukan masa takde tapi afifah MALAS nak update. Haa bagus2 mengaku dekat sini :'P Hopefully 2016 afifah rajin update blog huhu

Emm tu je kot. Rindu nak spendtime lama2 depan blog tapi sekarang tengah busy dengan persiapan sekolah so takleh nak lama2 sangat. Nanti afifah update entry baru ok! Banyak story nak update nie. Stay tuned muah haha *gelak macam dato vida*

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ツ Want to comment ? Here! ツ