Isnin, 5 Disember 2016

Family day ❤


Assalamualaikum 


Minggu lepas ada family day dekat Bukit Merah. Tapi bukan dekat dalam Bukit Merah , family day tu buat dekat apartment area bukit merah tu je. Family day tu 2 hari 1 malam je. Walaupun kejap tapi tetap best okey. Muka pun dah sunburn sebab asyik mandi kolam je hahaha

Hari Sabtu pukul 11 pagi macam tu lah kitorang berkumpul. Oh yaa family day nie ramai tau. Kalau tak silap lebih kurang 20 family yang pegi. Ok sambung balik hehe. Lepas dah berkumpul and semua dah ada kitorang pun bertolak hehe. Dalam pukul 1 lebih kitorang sampai sana. Sampai terus makan tengahari. Lepas dah makan naik bilik masing2. Satu family satu bilik. Kitorang stay Suria Service Apartment.


Time nie tengah siap2 nak turun mandi kolam 😜
 

Time nie pulak baru nak masuk dalam kolam 😂  
And time nie jugak tengah ketar and takut-takut nak mandi sebab tengok kolam tu macam dalam je hahahaha

 
 
 
 

And finally! Berjaya mandi kolam dengan tenang HAHAHAHA
For me kolam nie dalam jugak. Paras dada kita okey huhu. Parent yang bawak anak boleh sewa pelampung. Murah je RM5 je satu pelampung. Kalau taknak sewa boleh bawak anak2 mandi dekat kolam budak2 hehehe.

Kitorang mandi kolam sampai pukul 6 petang macam tu je sebab hujan. 
Dah mandi naik bilik , mandi sekali lagi dekat bilik then siap2 sebab malam tu ada perasmian and bbq

 

 View dari bilik yang Afifah duduk. Depan tuh ada tasik.
Afifah dapat apartment yang ada 2 bilik. Ada toilet , katil , sofa , tv , aircond. Bilik alhamdulillah selesa sangat2. Cuma apartment nie lif dia rosak. First day stay tu naik and turun pakai lif. Last day tu kena turun pakai tangga sebab lif rosak. Kitorang dapat tingkat 6. Nasib baik turun pakai tangga kalau naik pakai tangga maybe boleh semput huhu


 

Yang nie pulak hari kedua family day. Lepas breakfast duduk lepak tepi kolam tetiba rasa geram dengan kolam. Rasa macam nak terjun lagi sekali. Naik bilik tukar baju and tudung lepas tu turun bawah balik. Lepas turun terus terjun kolam HAHAHA. Kali kedua nie best sikit sebab semua mandi
 

 Abah and adik 💘
 
 
 
 

Best moment 😘
  Masa tengah syok2 mandi , sepupu Afifah panggil ajak join belon berirama. 
Serius best sangat2 game nih.


Time nih tengah bersiap and kemas barang sebab dah last day
 

Satu-satunya adik yang saiyaaa ada hehe
 

Nyawa ❤
 

Smile can hide tears 😌
 

My everything

Lepas lunch and dalam pukul 2 petang macam tuh kitorang bertolak balik. 
Malam tuh tido mati sebab terlalu penat hahaha

Kalau ikutkan lepas habis family day nak lepak Penang tapi masa otw balik highway jammed sebab ada accident and hujan lebat sangat2 sampai tak nampak jalan so terpaksa batalkan niat nak lepak Penang huhu
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ツ Want to comment ? Here! ツ