Selasa, 27 Disember 2016

S A H A B A T


Assalamualaikum


For me kawan dengan sahabat tu lain. Kawan hanya ada masa kita senang and sahabat pulak ada masa kita senang and susah. Sometimes kawan nie macam duit syiling tau. Depan lain belakang lain. Tapi sahabat pulak ibarat cermin. Kita senyum dia pun senyum , kita sedih dia pun follow sedih. 


Sahabat selalu happykan kita. Selalu buat kita gelak macam orang gila. Tapi sahabat nie jugak pernah buat kita menangis. Eh asal plak ? 

Tipulah kalau tak pernah bergaduh dengan sahabat sendiri kan. Tapi bergaduh dengan sahabat nie lain sikit tau. Bila kita gaduh mesti kita akan rasa sedih and menangis. Kalau boleh nak cepat-cepat baik and taknak gaduh dah 

 
Perangai kita dengan sahabat akan sentiasa berubah. Kadang2 perangai kita lemah lembut , kadang2 jahat , kadang2 macam setan. Tapi selalunya perangai macam setan lah 😹


  Tapi dengan adanya sahabat kau akan sentiasa terhibur and takkan rasa sunyi. Sahabat akan sentiasa ada saat kau perlukan diorang ewahhh 😛

 Sahabat jugak akan sentiasa jadi pendengar setia. Diorang akan sentiasa dengar masalah kita and diorang akan bagi nasihat dekat kita. Tapi percayalah kadang2 nasihat yang diorang bagi tuh agak pedas and kita boleh sentap HAHAHA

 
Tipulah kalau kita tak jeles tengok sahabat kita  rapat dengan orang lain kan huhu 

 
Bila kita duduk dengan diorang kita akan dapat banyak sangat kenangan. Kadang2 bergaduh , kadang2 termasam muka , kadang2 salah faham. Tapi semua tu akan jadi kenangan bila masing2 dah besar nanti 

 
Kalau kita ada terbuat salah sahabat lah yang akan tolong kita. Diorang akan backup kita

 
Sahabat akan sentiasa kecam kau. Diorang boleh kecam kau kat mana2 je. Kat sekolah , dalam class , kat kedai makan. Anytime everywhere 😑
  
Sahabat ialah orang yang boleh dipercayai. Kawan boleh dipercayai jugak tapi risau jugak kalau kita ada terbergaduh dengan diorang , diorang buka aib kita.

 
Sahabat akan selalu ingat tarikh2 penting contohnya birthday. Sahabat jugak akan sentiasa plan something untuk prank kau 

 
Kalau dengan kawan maybe kita akan rasa malu2 sikit nak share story tapi kalau dengan sahabat macam2 kita share dengan diorang. Kalau boleh hari2 nak share story dengan diorang. 

 
 
Kawan akan selalu jugak puji kau tapi sahabat susah nak puji kau. Tapi bila sahabat start puji terus rasa macam nak marah. Kita akan rasa diorang puji tu sebab nak perli kita. Diorang puji tak ikhlas

 
 
Bila kita lepak dengan kawan cara percakapan kita tu maybe sopan santun lemah lembut gituu. Tapi bila kita lepak dengan sahabat , sopan santun lemah lembut tu semua hilang! Hahahaha. Kita cakap main lepas je. Kadang2 perkataan yang kasar pun kita cakap jugak. And macam biasalah sahabat takkan ambik hati sebab dah biasa and dah tau perangai kita macam mana


Menghargai sebuah persahabatan tak perlu dengan wang ringgit. Cukuplah sekadar ada di waktu susah dan senang. 

" Hargailah sahabat anda" hikhik 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ツ Want to comment ? Here! ツ