Khamis, 5 Disember 2013

#Holidays Trip Ke Cameron Highland Part 2

Assalamualaikum. 

Okey. Meh kita sambung Trip Ke Cameron Highland :) haha. Yang ni part 2 tau. Untuk part 1 korang boleh baca DI SINI -_- 

Okey, pada pukul 12:30 kami ternampak macam sebuah bas. Tapi tu hanya bas kilang. [takkkan kot kami nak pergi Cameron Highland naik bas kilang ? cerr fikir sikit :p ]
And last sekali, dalam beberapa minit, bas yang ditunggu-tunggu tu pon sampai. Bila dh sampaii mestilah berebut nak carik tempat kan. So, apa lagi cepat je afifah naik. haha. Siap ada yang berlari tau dalam bas sebab nak dapat tempat. hakhak :p

So, dalam pukul berapa entah, driver bas tu berhenti dkt perhentian. hehe. Driver tu cakap kalau nak apa2 lebih baik buat cepat. Maksudnya, klau nak poo poo ke cincing, haha lebih baik buat siap2. Sebab tu last perhentian. Sebab lepastu dh takde dh perhentian. Bukit je. 

Dalam sejam lebih jugaklah berhenti dkt situ. Pukul brape bas jalan afifah xtahu. Sebab lepas je beli semua dkt perhentian tu, afifah masuk dalam bas pastu afifah tido. time tu mengantok dh oitt. hoho!

Tetiba, afifah terjaga and time tu bas tengah belok2. Terus pening. Nak tido pening. Last sekali tertido gak. haha. Tapi time tu ada jgk orang yang tak tidur. 

7/9/2013 =

Dalam pukul 5 pagi tu dh sampai. Driver bas tu cari kan tempat nak mandi. Pergi dkt masjid kot, tengok penuh. Ramai sangat orang tunggu turn nak mandi. Pastu, driver bas tu bawak pergi dkt mana entah, ada lah tempat mandi,. Siap takde orang lagi tau. Dia macam bilik khas untuk mandi kot. Entahlah. Sorang brape ringgit ehh. lupa! Depan tu dia mcam ada petronas tau. Ok. next

Bila dh setel mandi, kitorang sarapan dulu. Afifah tak makan pon, Afifah just makan roti ja. haha. Bila dh setel, naik atas bas. Pastu driver bas tu bawak kitorang pergi pasar dkt Cameron Highland. Pasar apa afifah tak tahu ehh. Kitorang pergi pasar dulu sebab kalau lambat nanti ramai orang pastu sesak. Ditambah pulak dengan nak hujan. Takut tak sempat nak shopping je.

Okey. Bila dh sampai dkt pasar tu, memang boleh jadi gila! tak tipu. Sebab barang dkt sana cantik2 tau. Cuma, ada yang murah, ada yang mahal. So, kita kena pandai tengoklah. Macam afifah, afifah nak beli glove kan. *hehe* afifah masuk kedai yang jual glove tu, afifah tengok dulu harga dia. Pastu afifah cari dekat kedai lain yang ada jual glove. Pastu tngk harga dia. Kadang2 sama harganya, kadang2 tak. Kena pandai tengoklah kan.

Dkt pasar memang semua orang lah borong macam2. Sampai penuh barang dalam bas tau. hehe.
Okey. Bila dh setel shopping dkt pasar, kitorang pergi Ladang Teh pulak. Nak pergi ladang teh kena naik bas diorang kan. Bas diorang adalah bas sekolah.haha Memang lawak bebeno :p Tapi ada jugak yang tak duduk sebab limited. haha. Tempat tak cukup 


My mom and little brother



Adik and geng2 main dekat rumah

  

Dah sampai ladang teh wajib bergambar hehe

Adik sayang ❤

K bye :)

Sambung Trip Ke Cameron Highland Part 3 pulak yaa :D


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ツ Want to comment ? Here! ツ